13 October 2009

CORETAN KARUT..



Dari semalam lg,byk sgt problem yg berlaku.Entah nak kata hari mlg atau lucky day pom ak xtahu.Yang pasti semua yang berlaku melibatkan masalah aje.


1st sekali semalam mmg waktu moody day ak..haha.Pada waktu mlm,rumah kiteorg kne serbu dgn felo(warden la),ade probs sket,sampai xpasal2 aku yg xbersalah pom tetiba tertarik dengan sendirinya ibarat magnet kearah permasalahan itu.

Aku cube utk memback-up member ak,tetapi entah macam mane leh terkantoi,akhirnya ak dibrain wash siap kene slow talk,nasihat dan segala mcm la..Menyebabkan aku terpaksa mengaku kesalahan..haha

Anyways,felo tu baik je sebenornye.Ntah mcmmana la leh kantoi,Insaf baii..siap salam 2,3 kali..huhu

Lps tu,waktu pagi td..ak siap bgun awal la,nseb baek terjaga awal..kunun nye leh siap awal nk ke klas la..haha..kiteorg gerak pkol 9.10pg ntuk naik bas,mcm slalu la.Satu jam perjalanan kot ke Kampus Pekan tu,seksa2..Bas bergerak lbh kurang pkol 9.30pg..klu nk ikotkan mmg ngam2 la smpi klas..Klas start pkol11pg..

Lebih kurang suku perjalanan dh bas gerak,tiba2 driver tu pusing balik..ak dh pelik,igtkan bas xde minyak ke,mana la tahu nk p cri stesen myk dlu ke..Last2 bas msk blik kwsan kediaman kiterog,sebabnya nk amik beberapa ekor manusia nie yg terlepas bas..

Adoii,ak pom xtahu kuasa ape bdk2 tu pakai smpai pakcik driver tu leh patah blik lg pergi amik diorg,spoiler betol..Kitorg smpi lbh kurang pkol 11.15pg..Mmg dh lwt nk msok lecture hall,tp kiteorg wat muke selamba je redah gak disebabkan arini ade KUIZ.KUIZ tu bai,disebabkan msok lwt lecturer xnk kasi kiteorg jwb..huuhu..

Disebabkan keazaman yg tinggi kiteorg slow talk baik punyer,tarak jual la ngan lecture tu..Akhirnya die cair,boleh la kiteorg jwb kuiz tu..huhu

p/s:tp ak still xpuas ati an bdk2 yg terlepas bas tu,mcm ne diorg leh de kuasa pgil pakcik bas tu balik amik diorg..musykil2..

14 comments:

misz benida said...

ai,ble ko slow talk ngan lcturer 2??
ye ye ooo je la mu ni..
ceh.

Adjla Hafizin said...

xkn goyah jiwa ini.
jiwa ini bsmgt kental.
=)

Jaj@n said...

ko kantoi ape..?? haha.. buat baek perpada2 buat jahat jgn sekali (berkali-kali buat jahat)..huhu..

BuLaN iTu aKu said...

amboiii..
betul2 kalut

Faten said...

kt intec dulu ade gak kes2 driver patah balik ni..bdk2 ttgal bas tu laki ke pompuan?

Nini said...

pe kate kau pegik blasah jek budak2 yg telepas bas tuh, n..

komfem kau akan kne kaunseling ngan felo tu lg skalik..

heeeeeeee....

Azrul_amigo said...

benida:hoho..ak pergi la slow talk an cikgu tu..tyme rest..klu x agk xdpt la kiteorg wat kuiz tu nye..


adjla:wowo,jiwa ini semakin goyah..huhu

jajan:kantoi bohong an felo,aduss..serik dowh,kne ceramah free2..

Azrul_amigo said...

bulan:mmg betol2 kalut..

faten:owh,de kes sama r nie..bdk2 laki yg driver tu g amik balik..

nini:wowo..dh xmau kne kaunseling dh,insaf2..

beLLa said...

bia la..rezeki diowg kot pkck bas nga gud mood..;pp

Azrul_amigo said...

bella:tp,pakcik tu xpatut..kiteorg smpai awal,gerak kne la awal..nnt lmbt msk klas...kne marah an lecturer plak...aduyaii

madihahzubir said...

ak sk tgk muke korg tpinga2 msk lcture lmbt smbl kena bambu an lctrur 2..hakhakhak!

ak kijam.sile bunuh.hehe!

Wan Pai said...

maybe budak2 yg ttinggal bas tu ank pak cik bas tu..x pn diorg da rasuah driver tu..

kOkO cokeLaT said...

xmenahan la dgn perenggan akhir tuh,
slow talk ngan lecturer n lecturer tuh cair..hahahahaa..
pakai ayat pe kah kamu sehingga mencairkan hati lecturer kamu tuh??
hahahaha..

Azrul_amigo said...

madie:hehe..ak kool je msok klas..tp,mmg agak dh msti dpt jwb kuiz tu,g pom lecturer tu baek la..


stopai:tu bkn ank driver pa...ntah la,ak pom xknal,tp diorg senior ak la..


koko cekelat:mesti ayat baek2 punyer,yg good-good je..