27 September 2010

Makan diri atau Makan hati



.:::rasa cam nak makan "ayam" kepsi nie je..ehem3.::


Bila mulut dah berulser,mula la hilang selera makan,even perot berkeroncong dan teronta-ronta nak makan nasi goreng USA,bukannya apa,seksa je nak mengunyah makanan td lumat2 dan telan,lagi2 la plak kalau makan makanan yang pedas2.Alahai,menitis air mata la dibuatnya...sob3~

.::sila jangan meleleh air liur diblog ini ya!!!.::

Apa yang penting bila time mulut sakit nie berulser nie,kena banyakkan minum air,entah dari mana la aku dapat petua nie,dah lupa tp betol la tu kan,proses hidrasi menyebabkan badan kite kekeringan dan kekurangan air.Tapi ade orang tua2 dulu cakap,bila kena ulser nie mesti sebab tuhan marah kite cakap yang bukan2 xpom byk mencarut..kih3 (tengah wondering byk sgt ke mencarut..adeh)

Teringat plak zaman kanak2 dulu,bile kene je ulser nie,mesti mak akan sapukan dengan marjerin,kirenye cam nak lembabkan permukaan mulut tu.Tapi masalahnya,time nak letak marjerin tu pom dah teronta-ronta dan terlolong-lolong je,lepas je sapu marjerin tu,mulut dan xselesa,masin je rasanya..hisssshh

Sabar je la,nak buat camner kan,benda bukan kita mahu tapi dah dapat,terima je la.Dalam seminggu camtu hilang la balik..harap2 la..hehe
 



P/s:gmbr kepsi atas tu silap,yg nie bru betol..mengidam nie..

16 comments:

Miss RerAmE said...

kesiannnnn
meh ak tulun make ko mu laa...nyum3..beh nyo kepsi..tmboh plok ngan GCB..fuhhh..huhu

madihahzubir said...

Macam-macam.

~nEeYsA~ said...

oohhhh..boleh ek letk margerin utk kurgkn ulser..?
bru aku tauu...stu fkta bru aku dpt ri ni..hehe
ohhh..kalo nsi gorng USA kt cfe tuu...dging die..ayooo...liat nk mati..xyh je mkn...yg kt pekn tu x tau la..hehe

wanie said...

owh berat bena klu nk mkn kfc ats tue..hahha..
make nsi goreng USA nah dio..
mke meggie jah kito..
kfc pom xdopp kito niyh..ehem3..

p/s: bnyakkn minum air...

Tomato Gurl's Life said...

kesian..takpe penghapus dosa tue..huhu..tips hilang ulcer 1)perahkan limau nipis kat ulcer(sakit giler tapi jamin 2 hari dah baik),2)letakkan garam kasar atas ulcer(sakit gak..) dan 3)banyakkan minum air masak

selamat mencuba :)

Azrul_amigo said...

@miss rerama::trime kasih la miss sbb tulom mkn kat kite..hurmmm


@madie::a'ah..mcm2 ade...woha!!!


@neeysa::kat sini sedang2 elok je dagingnye..ko xpnah letak ke marjerin tu..try la nnt.

Azrul_amigo said...

@wanie::kito pom mkn maggi jah..xmkn nsi goreng tu..ngidam jah..

woha!!


@cik tom::harap2nye terhapus la dosa2 kite..byk ngat dosa nie..
tp,tips2 tu betol ke..cam perit je nk mencube nye..adeh~

norMAzuan MUstafa said...

ko gndung ek bhai???

Azrul_amigo said...

aku ngandung anak ko la mamu..
kuang3..

hiro said...

gua nk kfc... kelate fedap chick...hiiik

::are_dek emy:: said...

alololo....ceannyer...minum air + garam..then kumur..sure ilang pnyer...

Azrul_amigo said...

@hiro::sedak jugok kfc tuh...hahaa


@adekemy::mcm seksa je nk try air garam tu..hehe papepom thanks ntok ptua..

::are_dek emy:: said...

try la...klu tak ley kite bw balik air laut...lg senang...hehehe..apsal delete fb?..tk maw kwn kite dh eyh?..huhu

Azrul_amigo said...

@adekemy::air laut erk..cam okeyh je..haaha

saje2 je delete fb tu..boring xde keje ngat..
kite kwn an smua org la..adeh~

::are_dek emy:: said...

yup..air laut paling mujarab..caya la...hehe...
yela...

Nur Hafizah bte Za'ba said...

waaa ! ! best nye kfc ! !
blje plzz!1