01 August 2010

ke"MALANG"an

Semalam,buat pertama kalinya aku pergi memancing,bukannya sampai kelalut dalam pom,hanya sekadar dipinggiran sungai,sungai mane??haaa tu yang kite nak tau.Sungai Pahang la,adeh..xde port len,tempatnye dibawah jambatan Pekan..haha.Motif utama pemancingan kali nie adalah untuk menangkap udang,udang galah bro..klu xdpt anak2 udang,dapat si Sepit Biru pom jadi la..Aku  bukannnya pandai sangat di alam2 pemancingan ini,baru berjinak2 je,itu pom kerna dah xde kerjaan lain dan terlalu bosan berada di UMP kampus Pekan nie,mungkin ini la aktiviti2 yang slalu dak2 kat Pekan nie slalu buat kot time hujung2 minggu.

Yela,buat pengetahuan korang,smlm bru 2nd days ak tidur di hostel kampus Pekan nie,1st masok asrama nie firasat aku mengatakan not bad la,cuma bilik aku ditingkat 3,aras atas sekali,letih bai nak mendaki tiap2 hari..haha.Kita orang gerak ke sana lebih kurang pkol 9,sampai2 je terus sediakan alatan.Lebih kurang 5 orang kawan aku bersama dimalam hari dalam kegelapan malam menghayunkan joran masing2 ibarat profesional didalam bidang ini,hampir 30jam menunggu hasil masih lagi belum  kelihatan,tp umpannya dimakan,mungkin undang2 di pekan ni mmg dah terlatih kot..bijak2

Angin semakin kuat,kilat dan guruh dah kedengaran didada langit,hurrmmm firasat aku malam ni akan hujan,nasib baik port kitaorg dibawah jambatan,so dapat la menumpang berteduh.,hujan mulai turun setitik2 dan semakin lebat,udang xdapat mood dah hilang,hujan lagi.kami kesejokan.lantas bersiap untuk pulang.Singgah di gerai makan smbil borak2 pekena teh tarik..huhu.Lebih kurang pukul2 sampai di depan pintu pagar UMP,nasib baik guard nya xde..nnt banyak songeh plak menyoal.Hujan masih lagi turun renyai,badan dah kesejukkan walaupon dah pekena teh tarik,adeh..

Sampai2 je kat bilik,baru je nak landing,tiba2 terpandang diatas tilam,tompokan air..ehem3,air hujan la bro..adoii..lantas terpandang disiling,wah.kebojoran disitu,damn..camner nak tido an tilam kebasahan ini,tanggapan aku lantas merosot akan kolej kediaman ini,badan keletihan dan kesejokan,udang xdapat,balik2 plak tilam kebasahan..hurmmm,mungkin nasib aku semalam kurang baik kot,yang pasti perkara nie kene report kat pejabat KK.xkan nak kebasahan lagi kot..aduyai,naseb2..hurrmmmm~

17 comments:

hiro said...

keh2..sedang menghadapi dunia di kk5 ye bro,

Jaj@n said...

yeahhh..hidop kk5 yg boring..
tidor bersama-sama kambing, tilam yg bocor dan tompokkan2 najis lembuuu..

*nasib baek aku tingkat 1.. hehehe..

Azrul_amigo said...

@hir0-hhaha,stress dop sini..dh la member2 kelas kebyakn dap gmabng..adeh~

@jajan-tilam ko bojor ke???ganas sgt tu..
ak sebilik an wan lg,haha..

madihahzubir said...

nanti cuba lagi ye menjerat udang galah? lepas tu meh sini sikit. nak bela. haha.

wanie said...

arkkk coobaaannn~
report jgn xreport..adusss~

Azrul_amigo said...

@madie:klu dpt udang mlm tu..
kompen jadi rebusan+meggi..
haha~
nyum3..sluurrpp.

Azrul_amigo said...

@wanie:xsempat lg nk g report..
apo2 tido dlm tilam air lg lps nie..haha

Azrul_amigo said...
This comment has been removed by the author.
wanie said...

ade haha...
nmpk nyer suke tilam air..
eh,xyh report laaaa....
hahaha..

Miss RerAmE said...

huhu...kesian nyerrrr...

Azrul_amigo said...

@wanie:mmg suke pom..bgon pagi je xyah nk mandi2 dh..
tros pkai baju g klas..
haha

@missrerama:kesian je..mane ckop tu..
GCB la satu..kih3

Miss RerAmE said...
This comment has been removed by the author.
Miss RerAmE said...

GCB tuh go namo rima???/huhu

Azrul_amigo said...

@missrerama:ntah..great chicken buger kot..kih3

Miss RerAmE said...

owhhh..meh cni r lau nk gak..hahha

Azrul_amigo said...

jaoh la..
bek g kuantan tros dr pergi gambang..
kah3

Miss RerAmE said...

byehh..jpo kntan..hahaha