31 May 2009

MODIFIKASI YAMAHA...


Tyme aku tengok article pasal modifikasi motor Yamaha 135LC amat2 mengujakan ak,klu korang nak tau klu kat Thailand diorang panggil Yamaha Spark 135(bkan spark citer Remp-it), Klu kat Filipina diorang panggil Yamaha Sniper(ganas gak bunyinye) manakala klu kat INdonesia diorang panggil Yamaha Jupiter MX,wah banyak betol nama nye,aku ingat kat Malaysia je ade dipasarkan tp mcm kete gak ade la sikit perbezaan untuk memenuhi permintaan dan kehendak pengguna di sesebuah negara itu..motor ni adalah very sofistikated macam motor itik(de nampak cam itik ke,muncung die kot)..haha sangat laju and compentensi...klu korang suke modified motor koranag akan jadi lebih lawa,macam motor kat gambar tu(feveret ak tu,kaler ijo lg..)

kalau kat Malaysia kite tengok motor nie amat mengujakan,tp klu tgok kat negara2 sebelah kite,motor yg dikeluarkan oleh Yamaha lagi power,karen gitu...

korang leh la tengok perbezaanye dan banding2kan...
p/s:ak tgh kumpol duit nak amek satu,sape2 nk sponsor k dipersilakan...ahaks



YAMAHA 135LC(MALAYSIA)





YAMAHA JUPITER MX(INDONESIA)





YAMAHA SNIPER(FILIPINA)





YAMAHA SPARK (THAILAND)

6 comments:

~nEeYsA~ said...

btol2..
muncung gler moto tu..
haha...

Azrul_amigo said...

haha..
muncung itik..
tp still lawa...

nur akmal said...

huhuhu... motor india tiadakah???

Azrul_amigo said...

nak ke..
ade je...
tp xsempat nk post..
huhu..

adjLA said...

kt umah aku ade moto lc ni.
kalo ko dtg umah aku,leh la aku bwk ko ronde2 naek lc..huhu!!

yamaha fazer 250 said...

nice post ..i like it..